Kettilsdotter

Gavin DeGraw i Stockholm

Klockan är 2 på natten och jag har precis kommit hem från Stockholm. Imorse när jag tittade på morgonnyheterna bestämde jag mig för att jag trots allt ville se Gavin DeGraw live – så jag köpte en konsertbiljett som behövde hämtas ut på Globen före kl 18, skrev ut en massa kartor för att hitta rätt, lånade bilen och drog iväg efter lunch!

Åkte naturligtvis fel på väg in i Stockholm, så jag hamnade helt vilse. Blev jättestressad för att jag bara hade en halvtimme på mig att hämta ut konsertbiljetten! Tur att man har pappa där hemma, som kan hjälpa till att guida över telefon!

Jag fick ut min biljett, åkte sedan och parkerade på ett annat ställe och promenerade tillbaka till Globenområdet. Konserten skulle vara på Annexet. Gick dit, lämnade jackan i garderoben, kikade lite vid merchandisebordet, och gick sedan in till scenen. Det var då en halvtimme ungefär kvar till förbandet. Jag hittade en plats vid staketet, på höger sida mitt för slutet av scenen. Helt okej plats. Tyvärr stod flygeln på vänstra sidan av scenen, men det gjorde inte så mycket. Såg ändå bra under konserten.

Opening act: Jack Soveretti. Helt okej, tyckte jag. Några tjejer omkring mig suckade och stönade när han sjöng låt efter låt. Men vadå? Han kan väl få sin stund i rampljuset också? Han spelade ju ändå bara i en halvtimme ungefär.

Kring halv nio började Gavin sin spelning. Min första tanke när han kom ut på scenen: Aww han har ju klippt av sig håret… Haha, jag tyckte han var så söt i halvlångt lite lockigt hår!
Men det var ju såklart ingen skillnad på musiken bara för att han klippt sig. Jag älskar många av hans låtar, och han spelade nästan alla mina favoriter. Växlade mellan gitarr och flygel. Kom ibland också fram till scenkanten och lät publiken sjunga med.

Även fast jag inte är något Gavin-fan så var det en mycket trevlig konsert, inte alls mycket trängsel (där jag stod) och jag är glad att jag åkte, och inte stannade hemma. Det var roligt att äntligen få höra hans låtar live, och han är en bra musiker. Väldigt speciell röst har han, som jag fått vänja mig vid gradvis, men låtarna är toppen!

Fast om jag skulle vara tvungen att framöver välja mellan en Gavin-konsert och en Jason-konsert, så skulle det nog bli Jason Mraz. Inte för att låtarna är bättre, egentligen tycker jag att Gavin generellt sett har bättre låtar. Utan för att Jason är mer av en entertainer. Gavins konsert var inte så speciell på det sättet. Jasons konsert var mer av en improvisationsshow, med lite mer energi och att det hände saker.

Men som sagt, jag är glad att jag åkte på den här konserten.

Och nu ska jag lägga mig! Foton och videor kommer senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *