Kettilsdotter

Månadens böcker: februari 2017

I februari avslutade jag två serier jag haft pågående, samt läste ett par böcker jag varit nyfiken på. Dessutom läste jag klart mangaserien Death Note, men det utelämnar jag från detta blogginlägg.

Antal böcker: 5 (och 2 påbörjade)
Antal sidor: 1 705

Läslista:
Striden om Olympen (Percy Jackson #5) av Rick Riordan ★★★★★
The Notebook av Nicholas Sparks ★★★★
Four (Divergent novellsamling) av Veronica Roth ★★★★
The Wedding av Nicholas Sparks ★★★
Gone Girl av Gillian Flynn ★★★★★
påbörjad: Lord of Chaos (The Wheel of Time #6) av Robert Jordan
påbörjad: Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna

Jag har valt ut några av böckerna som jag recenserar lite kort här nedanför:

 

Striden om Olympen av Rick Riordan

Striden om OlympenFemte och avslutande delen i serien om Percy Jackson och olympierna. Halvguden Percy har just fått reda på en profetia: på sin sextonde födelsedag är det han som ska avgöra om gudarna eller titanerna ska vinna kriget genom att välja sida. Men kommer han att göra rätt val? Och är det ens honom som profetian handlar om?

Jag älskar Rick Riordans böcker om halvgudarna, gudarna och monstren från den antika grekiska mytologin placerade i vår moderna värld. De här ungdomsböckerna är spännande, med oväntade vändningar och en rejäl dos humor. Jag gillar karaktärerna och äventyren, och Ricks sätt att skriva överhuvudtaget. Fem böcker var en precis lagom längd på den här serien, och den här sista boken var den perfekta avslutningen på äventyret. Nu vill jag läsa de andra serierna han skrivit!

Betyg: ★★★★★

The Notebook av Nicholas Sparks

The NotebookNoah Calhoun återvänder till sin hemstad efter andra världskriget, där han köper ett gammalt hus som han rustar upp. Han förföljs av minnena av sin första förälskelse, den underbara sommar han och Allie Nelson tillbringade tillsammans. Plötsligt står hon framför honom, och berättar att hon är förlovad men ville berätta det för honom personligen. Frågan är om deras känslor för varandra verkligen tillhör det förgångna?

Om jag skulle beskriva den här boken med ett enda ord skulle jag välja ordet vacker. Berättelsen är uppdelad i två delar: dåtid och nutid. Båda delarna är långsamma, men istället för att bli tråkig så blir berättelsen bara vacker. Det här är den ultimata evig-kärlek-berättelsen och jag njöt av varje sida.

Betyg: ★★★★

Gone Girl av Gillian Flynn

Gone GirlPå deras femte bröllopsdag upptäcker Nick att hans fru Amy är spårlöst försvunnen. Huset visar spår av en häftig strid och polisen betraktar situationen som kidnappning alternativt mord. Nick är en svag lögnhals och långt ifrån en perfekt make – men är han en mördare, som hela staden verkar tro?

Jag läste denna bok i februari eftersom jag ville se filmen innan den försvann från Netflix, och jag ville läsa boken först. Det första jag tänkte när jag läst klart boken var ”WOW!” Det dröjde ett tag innan jag lyckades reda ut det trassel som skapats i mina tankar av boken. Boken är delad i två delar, och i båda delarna får vi följa både hans och hennes sida av deras liv före och under äktenskapet. Karaktärerna var intressanta och mänskliga, intrigerna var fängslande, och alla plot-twists gjorde att jag till slut kände att jag knappt kunde lita på ett enda ord av det jag läste. Det var en mycket spännande bok som jag är glad att ha läst!

Betyg: ★★★★★

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *