Kettilsdotter

Enoshima (Tokyo), maj 2015

Ett ställe utanför Tokyo som jag gärna reser till om och om igen är ön Enoshima. Första gången jag var där var i november 2012 på en klassresa. I maj 2015 åkte jag dit för tredje gången, tillsammans med en av mina bästa vänner. Det var en strålande vacker dag, så vi promenerade över i stort sett hela ön (som är så vacker!) och åt lunch på en liten restaurang nästan uppe vid toppen av ön. Maten var fantastiskt god – en oyakodon, vilket jag fick förklarat för mig betyder ungefär ”förälder-och-barn-maträtt”. Det är helt enkelt en maträtt där två av ingredienserna hör ihop som förälder och barn – den jag åt var till exempel en gryta med kyckling (föräldern) och ägg (barnet). Det låter lite barbariskt, men förklarar väldigt väl vad det är för maträtt!

Efter att vi ätit mjukglass (äpple-mango har jag för mig att jag valde) promenerade vi tillbaks till fastlandet, där Enoshima akvarium ligger alldeles vid stranden. Vi hade tur och hann se föreställningen med sjölejon och delfiner. Det är nog den vackraste delfinstadium jag besökt – inget tak, och med havet och Enoshima som bakgrund!

Sedan gick vi vidare genom akvariet, bland annat till avdelningen med de gigantiska havssköldpaddorna, en pool där man kunde röra vid olika havsdjur, och en utställning om djupshavsdjur i bukten utanför ön.

När vi sedan vände hemåt hade solen börjat gå ner – och solnedgång över havet måste vara bland det vackraste man kan uppleva!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *