Kettilsdotter

Om mig

Namn: Mirjam Arvidsson
Smeknamn och alias: Miri, Lizzie, Mirliz
Ålder: 29 år
Bor i: Nora
Bor med: Föräldrarna
Familj: Mamma, pappa, syster (27), bror (24)
Civilstatus: Singel
Husdjur: Inga egna, undulat hos föräldrarna
Utbildning: Digital mediedesignprogrammet, med kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Diverse distanskurser inom grafisk design, litteraturvetenskap, olika typer av skrivande och språk. 15 månaders japanskastudier i Tokyo.
Jobb: Vikarie inom förskolan
Andra åtaganden: Ledare för Sveriges officiella Tokio Hotel-fanklubb
Hobbies och intressen: Musik, litteratur, skriva, webbdesign, träna, resor, språk, historia, handarbete (brodera, virka, sticka)
Lyssnar på: J-pop, rock, pop, filmsoundtracks, keltiskt
Favoritband/-artister: Nakayama Yuma, Hey! Say! JUMP, Tackey & Tsubasa, Hanson, Tokio Hotel, Enya
Läser helst: Fantasy – favoritförfattarna är JRR Tolkien, David Eddings, JK Rowling, Tad Williams

Livet är för kort för att slösas bort! Jag har många olika intressen och hobbies, och är van att ha många bollar i luften samtidigt. Under perioden 2007-2011 studerade jag hela tiden minst 100% samtidigt som jag startade den svenska fanklubben för det tyska bandet Tokio Hotel. På fritiden tycker jag dessutom om att läsa (allätare – allt från fantasy och science fiction till biografier och facklitteratur), skriva, se på film, sjunga och spela piano eller flöjt, och handarbeta. Fotografering och webbdesign är andra intressen, som har mer med min utbildning att göra.

Jag är uppväxt med husdjur omkring mig och tycker om att vara ute i naturen. Jag tycker också om att testa nya saker och har under åren sysslat med både ridning, pardans, gruppträning av olika slag och japansk kampsport. Jag har spelat tvärflöjt i flera olika ensemblar samt sjungit i kör i perioder. Språk är ett annat stort intresse, vilket passar bra då jag älskar att resa och uppleva nya platser och kulturer.

I juli 2012 flyttade jag till Tokyo för att studera japanska på heltid. I oktober 2013 kom jag tillbaks till Sverige, bodde en period i Uppsala och bor nu tillfälligt i Nora. Jag reste till Japan igen i juli 2014, maj 2015, september 2015, oktober 2015 och december 2016.