Kettilsdotter

Månadens böcker: mars 2017

Tyvärr lyckades jag inte välja några riktigt bra böcker att läsa i mars, det högsta betyget jag delade ut var två stycken treor. Förhoppningsvis blir det bättre i april!

Antal böcker: 4 (och 2 påbörjade)
Antal sidor: 1 181

Läslista:
Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna ★★
Stjärnstoft av Neil Gaiman ★★★
Den gamle och havet av Ernest Hemingway ★★★
På spaning med Bridget Jones (Bridget Jones #2) av Helen Fielding ★
påbörjad: Lord of Chaos (The Wheel of Time #6) av Robert Jordan
påbörjad: En vampyrs bekännelse (The Vampire Chronicles #1) av Anne Rice

Jag har valt ut några av böckerna som jag recenserar lite kort här nedanför:

 

Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna

BröllopsfixarenMaggie har tre snygga, smarta singeldöttrar som hon gärna skulle hitta lämpliga män till. Ett projekt som visar sig vara mycket svårare än hon först trott, men Maggie Ryan är inte den som låter sig nedslås! Hon tänker minsann inte ge sig förrän döttrarna har de där förbaskade ringarna på sina fingrar.

Storyn var alldeles för sockersöt, alldeles för förutsägbar, alldeles för perfekt. Karaktärerna var inte särskilt komplexa och alla påminde om varandra. Dessutom kändes det som att den delen av boken som inte handlade om mammans desperata försök att hitta äkta män åt döttrarna handlade om vad de alla åt för något…

Betyg: ★★

Den gamle och havet av Ernest Hemingway

Den gamle och havetDen ärrade gamle fiskaren Santiago åker ut på havet i sin lilla båt 84 dagar i rad utan fiskelycka. Den 85:e dagen åker han mycket längre ut på havet än någonsin tidigare – och nu är fiskelyckan äntligen med honom! På kroken har han en 700 kilo tung marlinfisk, mycket större och tyngre än hans båt. Det blir en kamp på liv och död, då Santiago inte bara måste strida mot den väldiga fisken, utan också styra sin lilla båt hemåt i kamp mot det skoningslösa havet.

Det här var den bok jag tyckte bäst om under förra månaden. Det är en av Hemingways mest uppmärksammade böcker, och jag kan förstå varför. Det är en lågmäld men samtidigt kraftfull berättelse, mycket djupare än man kan tro vid första anblicken, och den är full av symbolism och inspiration.

Betyg: ★★★

På spaning med Bridget Jones (Bridget Jones #2) av Helen Fielding

På spaning med Bridget JonesÄntligen har Bridget Jones funnit kärleken och singellivet är ett minne blott. Eller? Bridget har skyhöga förväntningar på tillvaron med drömprinsen Mark Darcy, men tyvärr har verkligheten sina brister. Bridget inser skräckslaget att parlivet kräver lika många expertråd och trofasta väninnor som singellivet.

Jag blev mycket besviken på den här boken. Den första boken om Bridget Jones tyckte jag var väldigt uppfriskande och härlig, roligt skriven med sin dagboksstil och man kunde känna igen sig i Bridgets tillvaro och tankar. Den andra boken fortsätter i samma stil – vilket jag också förväntade mig – men den gick till överdrift. Bridget framställs som lite för naiv och godtrogen, vännerna blir lite för stereotypa och de knasiga situationer Bridget hamnar i känns lite för hysteriska och långsökta. Direkt efter att jag läst klart den här boken var jag ytterst tveksam till om jag ska läsa nästa bok eller inte, men jag ska ge den en chans trots allt.

Betyg: ★

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *