Kettilsdotter

Showa Kinen Park i Tachikawa, maj 2015

En av de bästa utflykterna jag gjorde under min resa till Tokyo i maj 2015 var när jag och en vän åkte till Showa Kinen Park i Tachikawa, ungefär 3 mil väster om centrala Tokyo. Det var strålande väder den dagen, vilket gjorde det hela ännu bättre. Det är en otroligt vacker park! De många fälten med ängsblommor av olika slag blommade för fullt – mitt favoritfält var vallmofältet. Det finns ett par stora sjöar i parken, med näckrosor och sköldpaddor, och några mindre sjöar. Mitt i parken finns ett stort grönområde, ett område med planer för olika sporter, och ett område där man kan grilla. Man kan hyra cyklar för att ta sig fram snabbare längs de många och långa vägarna, och det finns till och med ett litet tåg man kan åka med mellan parkens olika delar! Nästan längst in i parken finns en bonsaiträdgård, med alla möjliga typer av bonsaiträd. Många av dem är flera hundra år gamla!

Om jag är i Tokyo under körsbärsblomsäsongen någon mer gång, så åker jag gärna tillbaks till Showa Kinen Park, för jag kan tänka mig att det är otroligt vackert där då också.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *