Kettilsdotter

Jesus hemliga familj

Jag bestämde mig för att inte sitta uppe i natt och se dokumentären om Jesus hemliga familj, istället spelade jag in det, la mig och läste Harry Potter and the Deathly Hallows, och tittade på dokumentären till frukost idag.

Den var intressant, både ur en historisk och en religiös synvinkel. Det handlade om Jesus släktskap med Johannes Döparen, Jesus halvbror Jakob (enligt denna dokumentär Josef snickarens son sedan tidigare), och om hur den kristna kyrkan genom tiderna har försökt dölja att det från början var Jakob och resten av Jesus familj som ledde de nya kristna. Och framför allt, att den lära som Jesus familj predikade om skiljer sig från den kristna läran som är grunden till dagens kristendom.

Det visade sig att det finns en mycket gammal handbok kvar, som skrevs medan Jesus familj ledde de judiska kristna, och där nämns knappt Jesus, inte uppståndelsen eller något sådant. Där finns bara riktlinjer för hur de judiska kristna skulle leva, hur en gudstjänst skulle gå till, och så vidare. Det sägs att detta är Jesus ursprungliga lära, som nu inte längre lärs ut.

Visserligen ska man ta sådana här dokumentärer med en liten nypa salt. Men visst låter det spännande? Som vanligt en massa intriger inom kyrkan, jag är då inte förvånad. Personligen kan jag mycket väl tänka mig att det mesta som lades fram i dokumentären kan stämma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *