Kettilsdotter

Vi har en vinnare!

Det var spännande in i det sista! Vem skulle vinna Melodifestivalen 2011? Det visade sig att det skulle stå mellan flickfavoriterna Danny och Eric Saade – precis som jag gissade innan. För min del höll jag tummarna för Eric, jag blev med andra ord mycket glad när han vann!

Jag gillade ändå att startfältet var så varierat. Allt från svensk folkviseton till europop. Mina kommentarer om bidragen:

Danny – In the Club
Ett bra bidrag att starta tävlingen med. En av årets förhandsfavoriter och en låt som jag tror kommer att spelas mycket på klubbarna i sommar. Själv tycker jag att refrängen är för enformig, men som helhet är det en okej låt som funkar bra att lyssna på i bakgrunden. Glad och poppig.
3/5

Sara Varga – Spring för livet
Det här låter svensk folkvisa, och jag gillar det! Bland alla färgglada och moderna poplåtar är det trevligt med något som låter helt svenskt. Sara Varga var mycket vacker i sin långa vita klänning, hon har en bra röst med mycket känsla och låten gillar jag.
4/5

The Moniker – Oh My God!
Jag måste erkänna att jag börjar gilla den här låten – mycket. Första gången jag såg honom framföra den blev jag chockad av alla färger, former, konstiga kläder och hela framförandet. Bildskärmarna i bakgrunden skrattade jag åt: ”Det är sååå Monty Python!” Men nu har jag hört låten några fler gånger, och den är svår att inte tycka om. Jag dras med i den sprudlande glädjen och ger The Moniker ett högt betyg trots det udda framträdandet.
4/5

Brolle – Seven Days and Seven Nights
Den här gången gjorde Brolle mig besviken. Hans klart Elvis-inspirerade stil och härliga röst räddade inte låten eller framträdandet ikväll. Låten är inte stark jämfört med de övriga och den där falska tonen var ju inget bra sätt att avsluta låten på. En besvikelse.
2/5

Linda Bengtzing – E de fel på mig?
Den här låten är lika glad och poppig som alla andra låtar hon tävlat med, och härligt färgglad. Dock ställer jag mig frågande till texten och jag tror att det är fler än jag som gör det – kanske var det anledningen till att det inte gick så bra för henne i år?
3/5

Nicke Borg – Leaving Home
Årets överraskning. Kläderna får ett minus från mig, men låten är bra och hans sångröst är okej. Tyvärr sprack rösten lite här och där, kanske på grund av överansträngning inför finalen? Jag vet inte. Det här är ju inte en sådan låt som jag förväntat mig att han skulle sjunga, men han gör det bra!
3/5

Swingfly – Me and My Drum
Vilken härlig låt! Nu när jag hört den några gånger. Det här är också en av de låtar jag inte gillade när jag hörde den första gången, men den blir bättre och bättre. Jag håller med dem som tycker att själva framträdandet är rörigt. Det är många färger, former och mönster och mycket som händer på scenen. Men det känns som en sommarhit – jag kommer i alla fall att spela den! Lite kul också att han bor utanför Örebro – och vilken söt unge han har!
4/5

Sanna Nielsen – I’m In Love
En av mina egna förhandsfavoriter. Sanna är känd för att sjunga ballader. Det här är också en ballad, men det är en upptempoballad. Jag gillade hennes klädsel, jag gillar hennes sångröst, jag gillar låten. Den här kommer också att spelas en hel del hemma hos mig. I’m in love!
4/5

The Playtones – The King
En av de roligare låtarna i årets startfält. The Playtones blev kända genom Dansbandskampen och jag förväntade mig inte att se dem här. Jag tycker fortfarande inte att de passar in men deras framträdande var ändå ett kul inslag. Låten känns väldigt 50-tal (en musikperiod som jag personligen är förtjust i) och de gjorde rätt i att klä sig likadant. Frågan är om blått var rätt val av färg… Låten är dock glad och trevlig.
3/5

Eric Saade – Popular
Och så min favorit, slutligen! Jag tycker att både låten, dansen – ja, hela framträdandet – håller minst samma nivå som förra årets bidrag. Som Eric själv säger, så är det lite ”vuxnare” pop i år jämfört med Manboy men det passar väl bra eftersom han själv har blivit lite äldre också? Låten är lätt att lära sig och sjunga med i. Han och hans dansare är otroligt duktiga, de hade helt klart det bästa framträdandet ikväll. Glasburen är ett häftigt inslag som förstärker budskapet i låten, och jag hoppas att han får ta med den till Düsseldorf. Men trots det bra bidraget, så tror jag att mycket av Erics framgång ligger i hans charm, otroliga utstrålning och mörka glittrande ögon. Det blir spännande att se om han får lika stor framgång i Europa!
5/5

Eric Saade – Popular

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *