Kettilsdotter

Oj vad tiden har gått!

Igår, den 2 juli, var det precis på dagen 1 år sedan jag kom till Tokyo för att studera. 1 år! Det är inte klokt vad tiden har gått fort. Ibland känns det som om jag bott här i bara några månader. Det tråkiga är att jag kom hit med planen att blogga regelbundet om mina upplevelser här i denna fantastiska stad – något som inte hänt. Men nu känner jag att jag för första gången på jag vet inte hur länge är tillräckligt fokuserad för att faktiskt sätta igång med bloggandet igen. Jag kommer även att blogga lite om en del av de saker jag upplevt under året.

Några saker som hänt på sista tiden:

  • Jag har under året flyttat totalt 3 gånger – sista gången var i lördags, så nu bor jag i ett eget rum igen efter att ha haft delat rum i ett halvår.
  • När den nya terminen börjar imorgon kommer jag att påbörja Intermediate-nivån av mina japanskastudier.
  • Jag har träffat så många underbara människor här, både japaner och icke-japaner.
  • Datumet för min hemresa till Sverige har ändrats många gånger, men nu är det fastslaget och flygbiljetten köpt – jag åker hem i början av oktober. Fram till dess ska jag njuta av Tokyo så mycket jag kan!
  • Ett par av mina bästa inköp på sistone: denshi jisho (elektronisk ordbok för japanska, inklusive kanji) och iPod.
  • Det har blivit sommar på riktigt! 30 grader på dagarna och en hel del sol nu när regnperioden äntligen är över, dock är det på väg att bli ännu varmare och framför allt fuktigare i luften. Men överlevde jag det förra året så ska jag banne mig överleva det i år också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *