Kettilsdotter

Koishikawa Korakuen Gardens, september 2013

Den här otroligt vackra parken ligger precis intill Tokyo Dome City, mitt i Tokyo. När man går omkring på stenstigarna där under de lummiga träden känns det verkligen inte som att man befinner sig mitt i en av världens största städer. Det här är en av två klanträdgårdar från Edoperioden som finns kvar i moderna Tokyo. Den började anläggas 1629 av feodalherren Tokugawa Yorifusa och slutfördes av hans efterträdare Tokugawa Mitsukuni.

Här kommer lite information om några av sakerna/platserna i mina foton:

Den röda bron Tsuten-kyo är en kopia av en bro i Tofukuji-templet i Higashiyama, Kyoto.

Stenen Byobu-iwa (bildskärmsstenen) ser ut som en bildskärm och det sägs att den tredje shogunen Iemitsu ofta besökte platsen och satt på stenen nära floden.

Bron Engetsu-kyo (fullmånebron) kallas så eftersom dess form ihop med dess spegelbild i floden under bildar en fullmåne.

En nobedan är en slags stenlagd väg och det fanns många sådana i den här parken. Jag har i slutet av albumet lagt upp en bild på en nobedan i kinesisk stil, med uthuggna stenar och naturliga småstenar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *