Kettilsdotter

På läshyllan: april 2011

Jag vill verkligen börja läsa mer igen – jag som brukade läsa 2-5 böcker i veckan i mellanstadiet och högstadiet, nu läser jag nästan ingenting. Och jag saknar det väldigt mycket. Så jag har bestämt mig för att till en början läsa klart de böcker jag börjat läsa tidigare och som nu bara samlar damm bredvid min säng.

Här är de böcker jag valt ut att läsa nu i april:

Tjuven Althalus, del 2: Knivens sång
David & Leigh Eddings

Knivens sång”Tjuven Althalus har blivit utvald av gudinnan Dweia att finna och leda de människor som ska rädda världen. En uppgift som inte visar sig vara helt enkel.En annan uppgift som han har betydligt större fallenhet för är att lära Dweia allt hon behöver veta om att ljuga, luras och stjäla. I gengäld lär hon honom vad sanning, rättvisa och moral innebär. Allt detta kommer nämligen att behövas om Althalus och Dweia ska kunna vinna över den onde guden Daeva.Den svåra kampen mot Daeva och hans hantlangare svetsar samman Althalus, Dweia och deras nyfunna vänner. Men döden är ständigt närvarande i den utdragna striden. Kan Althalus, Dweia och deras kompanjoner klara sin till synes omöjliga uppgift att rädda världen? Priset för att hamna mitt emellan två gudar som drabbar samman kan bli högt. Kanske alltför högt…”

 

Svärdens väktare, del 1: Diamantsvärdet och träsvärdet I
Nick Perumov

Diamantsvärdet och träsvärdet I - Perumov”Sedan århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker. Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare – till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne Khan-Torog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet…”

Texter hämtade från böckernas omslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *