Kettilsdotter

Sagan om Ringen-fans, se hit!

Det har varit en väldigt lång och skakig resa, men nu är det äntligen igång! The Hobbit började filmas den 21 mars, och nu finns en video från inspelningen på Peter Jacksons Facebooksida. Jag måste erkänna att jag blev lite tårögd i slutet av videon när man fick se några klipp från filminspelningen.

Ibland har jag varit osäker på om de överhuvudtaget skulle lyckas få igång det här projektet, eller om vi skulle få nöja oss med trilogin från 2001-2003. Ekonomiska problem, problem med filmbolaget, otaliga rykten om skådespelare och filmskapare, regissören har bytts ut (till min stora glädje eftersom jag ville ha Peter Jackson från första början), det blev osäkert om filmen skulle kunna spelas in på Nya Zeeland…

Men nu är filmen (eller filmerna, det blir ju två delar) alltså säkrad. Här är lite mer information om projektet:

  • Planerade biopremiärer är december 2012 för del 1, december 2013 för del 2.
  • Tre filmbolag kommer att samarbeta: New Line Cinema (som stod bakom trilogin), Warner Brothers Pictures och MGM.
  • Filmerna spelas in på Nya Zeeland, många av platserna och scenerna kommer att vara samma som i trilogin, så vi kommer att känna igen oss väl.
  • Många skådespelare och filmskapare från trilogin återvänder för att skapa The Hobbit.
  • Musiken kommer återigen att skrivas av Howard Shore, som gjorde den fantastiska musiken till trilogin.
  • Alla större karaktärer från boken förväntas vara med i filmen, tillsammans med mindre karaktärer från lexikon om Midgård.
  • Filmen kommer att filmas i 3D, och dessutom i 48fps vilket kommer att ge en mycket mer realistisk och osuddig filmupplevelse. Frågan är hur många biografer som hinner uppdatera sin tekniska utrustning i tid för premiären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *