Kettilsdotter

På läshyllan: maj 2011

Förra månaden lyckades jag läsa båda de böcker jag valt ut, och det känns bra. Den här månaden utmanar jag mig själv lite mer och lägger till en bok: i maj tänker jag läsa tre böcker!

 

Skuggmark, del 1: Slottet i Sydmark
Tad Williams
Genre: Fantasy

Slottet i Sydmark”Den dimhöljda Skuggranden har i generationer markerat gränsen mellan människornas riken och de förlorade länderna i norr. Där lever qarerna, skuggfolket, i ständig skymning. Efter ett långdraget krig fördrevs qarerna till de nordligaste markerna, där de stängde gränsen med Skuggranden, en magisk barriär som ingen människa förmår korsa med förståndet i behåll.Nu börjar sakta Skuggranden flytta sig söderut, mörkret närmar sig människornas trakter, och Sydmark är det första riket som hotas. Där härskar ätten Eddon, men kung Olin sitter fången i ett fjärran land. Det blir hans oerfarna ättlingar som tvingas styra det utsatta riket i konungens frånvaro. Briony, prinsessa av Sydmark, och hennes bror Barrick får det tunga ansvaret att värna fädernesarvet och landet mot alla de faror som hotar.”

 

Blommornas krig, del 1: Sista avfarten till älvalandet
Tad Williams
Genre: Fantasy

Sista avfarten till Älvalandet”Det mesta har gått snett för Theo Vilmos. Han har hankat sig fram på ströjobb i väntan på det stora genombrottet som rockmusiker. Men nu vill killarna i bandet inte längre ha honom kvar som sångare, hans flickvän lämnar honom och hans mor dör i cancer. För att slicka sina sår och tänka över sitt liv hyr han en stuga i bergen ovanför San Fransisco. Det är där som Theos liv med ens tar en överrumplande vändning. Plötsligt befinner han sig i en annan tillvaro – i de odödligas värld. Men varför?Kanske har det något med hans gammelmorbrors efterlämnade bok att göra? Den som skildrar en resa i ett sagoland som Theo trodde var en ren skröna. Mycket stämmer överens med det han upplever i denna märkliga värld, befolkad av underliga figurer, en del välvilliga, andra synnerligen hotfulla.Här härskar sex mäktiga blomfamiljer som är missnöjda med resursslöseriet i Theos värld. Balansen är rubbad och hotar villkoren för de odödliga. Därför hämtas Theo från de dödliga. Men vad kan han göra? Och varför är just han utvald?”

 

Svärdens väktare, del 2: Diamantsvärdet och träsvärdet II
Nick Perumov
Genre: Fantasy

Diamantsvärdet och träsvärdet II”Kejsardömet Melin står på randen till inbördeskrig och Norra världen – sedan länge prisgiven åt högre makter och genomsyrad av inre stridigheter – går en kall, blodig och kanske sista vinter till mötes. I Svarta staden rasar bränder efter gatustriderna mellan magiker och legionärer, medan upprorsandan vaknar i rikets utmarker bland de gnomer och danker som i århundraden förtryckts och nästan utplånats av människorna.Människoimperiet, som just återhämtat sig från det årliga Dödsregnets frätande inferno, kastas dessutom in i en långt mer förödande kamp med märkliga bockfotade varelser, alltmedan trollkvinnor, stridsmagiker, valkyrior och orakel drabbar samman med både verkliga och inbillade fiender.I detta kaos av ömsesidig misstro och hat, hämndbegär och undergångsprofetior uppstår samtidigt illavarslande rykten om att Frälsaren är på väg att nedstiga till jorden för att sticka hela denna olyckliga värld i brand…”

Texter hämtade från böckernas omslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *