Kettilsdotter

”Mysteriet på Greveholm” får uppföljare

1996 sändes en av tidernas mest omtyckta julkalendrar på tv: Mysteriet på Greveholm. Det är en av mina personliga favoriter, tillsammans med Pelle Svanslös från 1997.

Mysteriet på Greveholm handlar om en familj på fem personer som bestämmer sig för att fira jul på landet. Av en händelse hamnar de på slottet Greveholm. Det blir en minst sagt annorlunda decembermånad och jul bland spöken, tjuvar och andra underliga varelser och händelser.

Nu kommer denna julkalender alltså att få en uppföljare. Enligt Sydsvenskan kommer SVT i Malmö att ansvara för inspelningen. Projektledaren Dan Zethraeus säger att uppföljaren kommer att hänga ihop med den ursprungliga julkalendern. Manus skrivs, liksom förra gången, av honom och Jesper Harrie, regisserar gör också Zethraeus precis som senast.

Några avtal har inte skrivits ännu och det är heller inte klart vad julkalendern kommer att handla om. Men Zethraeus säger att tonen kommer att vara densamma som i förra julkalendern. De hoppas också kunna använda samma slott (Hjularöds slott, Eslövs kommun) som förra gången.

Inspelningen kommer att ske under nästa vår. Julkalendern sänds under december 2012.

Jag väntar med spänning och iver på första avsnittet!

Här är några godbitar från Mysteriet på Greveholm.

En tanke om “”Mysteriet på Greveholm” får uppföljare

  1. Sara

    Vad spännande! Greveholm är den bästa julkalendern jag har sett. Jag var och tittade på Hjularöds slott för åtta år sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *