Kettilsdotter

Takkis sommarturné – rapport från Yoyogi

(En fullständig fangirlrapport på engelska finns på min Livejournal. Länk ges till dem som ber om den.)

Den 26 juli var jag på konsert i Yoyogi, Tokyo. Det var den första konserten på Takkis (Takizawa Hideaki) sommarturné – och första gången jag såg honom live (live som i en hel lång konsert). Det var en så underbar upplevelse – det enda som skulle kunna slå det är en konsert med honom och Tsubasa tillsammans…

Takki Summer Tour 2012

Jag mötte min kompis och några till som vi skulle gå tillsammans med vid stationen i Harajuku strax före kl 18, och så promenerade vi den korta biten till arenan där konserten skulle vara. Jag hade inte köpt mitt konsertgoods än, så vi ställde oss i den gigantiska kön. Jag tittade nervöst på klockan och undrade om jag skulle hinna få tag i några goods innan vi behövde gå in till våra platser. Men japanerna upphör aldrig att få mig att häpna – på mindre än en kvart hade jag köpt mina två omgångar konsertgoods (till mig själv och till en kompis), och med armarna fulla av saker traskade vi in i arenan. Där hamnade vi precis bakom Takichan, den gulliga blå figuren från TakiCHANnel, som också var på väg in i arenan!

Vi hade platser i den bakre delen av arenan på höger sida, nere på golvet. Enligt mig var det jättebra platser – det var mitt emellan bakre scenen och mittenscenen, och huvudscenen längst fram gick också att se, om än inte lika bra. Men det fanns ju tv-skärmar också. Medan vi satt och väntade på att konserten skulle börja visades videomeddelanden på skärmarna, olika personer som gjorde något kort och sedan sa ”daisuki!” Takki, Snow Man, och Tsubasa var det medan vi satt där.

Punktliga som vanligt, så startade konserten kl 18:30. Takki höjdes ensam upp ur golvet på huvudscenen, klädd i vitt och sittandes vid en flygel. Blå strålkastare lyste på honom och det var så vackert! Han sjöng en liten bit av MADONNA i balladversion innan han sänktes ner i golvet igen. En röst dånade ur högtalaren och hälsade oss välkomna, frågade om vi var redo, och uppmanade oss att skapa fina sommarminnen tillsammans med dem! Samtidigt hände det saker på mittenscenen – ett tygskynke som legat där höjdes upp mot taket. När det slutligen föll med en smäll från en mängd eldeffekter, så var det ett gäng dansare där på scenen – och Takki stod i en korg högt uppe vid taket. Han var klädd i glitter från topp till tå – guldglittriga byxor och svartglittrig jacka. Under låtens gång (MADONNA) färdades han i korgen från mittenscenen till huvudscenen, där han sedan sjöng Words of Love. Så mycket känslor under den låten!

Jag vill inte bli för långrandig nu, så jag ska försöka fatta mig kort. Medlemmarna i Snow Man var huvuddansarna och presenterades under 894…, Takki sjöng två helt nya låtar som båda var till stor del på engelska (CRAZY GIRL och DETROIT), och 12gatsu no hana var ett så vackert nummer! Scenen var uppbyggd i olika nivåer, och det dök upp dansare på varje nivå, klädda i vitt och som dansade någon blandning av modern dans och balett, typ. Och så Takki längst fram som sjöng den här vackra balladen, och på skärmen bakom honom visades vackra bilder på vita blommor och sånt.

Några låtar senare försvann alla från scenen och det var dags för en kort video om Takkis tuffa långhåriga karaktär Socho som blev en riktig mjukis när han mötte en söt tjej i skolkorridoren. Direkt efter dök Takki upp i arenan, klädd som Socho, och gick från bakre scenen till huvudscenen via arenagolvet, åtföljd av Snow Man som spelade reportrar. En kort sketch följde, och sedan sjöng han Ai kakumei. Sedan skulle han ta sig ur Socho-karaktären – vilket tog tid. Peruken tog han inte av sig förrän efter 3-4 försök. With Love var nästa låt, otroligt vacker! Och med en sista blick på högen av kläder och peruk på golvet lämnade Takki scenen med böjt huvud…

Takki sjöng så många av mina favoritlåtar – både sina egna sololåtar och Tackey&Tsubasa-låtar. Ett minnesvärt ögonblick var också när han sjöng en låt av KinKi Kids för en tjej som lottats fram ur publiken, och som fick komma upp på scenen till honom på slutet, och så lämnade de scenen tillsammans hand i hand…

En annan favorit är KimagureJET! Jag blev glad över att se så många rosa pompoms i publiken också och inte bara på scenen! Det här numret är så galet roligt – och tack så otroligt mycket till den vänliga person som gjorde pompoms till mig också! En annan låt jag känner att jag måste nämna är REAL DX. Det är en låt som jag inte älskade de första gångerna jag hörde den – men som nu blivit en av mina favoriter. Det bara tog ett litet tag… Men den är ju helt underbar!!

”Sista” låten var Kiseki – jag trodde aldrig att jag skulle få höra den live! Det var ett så vackert nummer, Takki stod ensam längst fram och i slutet föll en massa glitter över honom. Så otroligt vackert!

Under extranumren hade Takki och de andra orange t-shirts på sig. De flesta hade texten 滝沢命 (den översättning jag fick var ungefär ”jag älskar Takizawa av hela mitt hjärta”) – men Takki hade en specialgjord med texten 俺命. 俺 betyder jag eller mig… Jag älskade den där t-shirten!

För att göra någon slags sammanfattning här på slutet, så har jag inte många ord kvar, känner jag. Första Takkikonserten jag varit på. Den var fantastisk, underbar, rolig. Fylld av juniorer, glitter, kärlek och Tsubasa. Precis som jag väntat mig! Jag är så glad över att få se showen en gång till om några veckor!

Takki Summer Tour 2012

Min penlight, biljett och streamers från konserten

En tanke om “Takkis sommarturné – rapport från Yoyogi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *