Kettilsdotter

Tiden flyger!

Jag försökte komma ihåg när jag bloggade senast och insåg att det var ett par månader sedan. Hoppsan! Och det har hänt så mycket under de här månaderna att jag inte vet riktigt var jag ska börja någonstans… Jag har sett Tackey & Tsubasa flera gånger, jag har rest lite, träffat nya människor, upplevt Tokyo – det mesta av detta är värt ett eget blogginlägg, så jag återkommer till det.

Under de här månaderna har jag också pluggat. Massor. Det var inget skämt när de sa att studietempot är högt på Akamonkai – det trodde jag visserligen inte heller, men nu har jag även upplevt det själv. Vi har prov på 30 nya kanji varje vecka. Det är tänkt att vi ska lära oss ca 50 nya ord och uttryck varje vecka också, men det har jag ännu inte lyckats så bra med… Vi har också kommit så pass långt i grammatiken nu att vi för några veckor sedan lämnade det jag lärt mig under mina gymnasiestudier i Sverige och jag fick börja lära mig helt nya saker.

Det är fyra terminer på ett skolår här, och i slutet av varje termin har man sluttentor för att lärarna ska se om man får flytta upp till nästa nivå eller om man måste gå om de senaste tre månaderna. Det var lite svettigt för mig ett tag där, men jag lyckades ändå slutligen med konststycket att flytta upp till nästa nivå. Precis efter tentorna fick vi en veckas höstlov – med höstläxor i samma storlek som de vi fick under det tre veckor långa sommarlovet.

Och nu har alltså höstterminen börjat. Nya klasser, nya lärare, nya elever på skolan. Jag fick behålla en av mina gamla lärare, och min nya lärare (vi har två som turas om) är också bra. Större delen av min klass är helt nya elever på skolan. Jag sitter fortfarande i ärmlösa toppar på lektionerna, vilket får asiaterna att oroligt fråga några gånger i veckan om jag inte fryser? Leende försäkrar jag dem om att det inte är någon fara för mig! Visst har det blivit kyligare nu, speciellt på kvällarna – men dagtid är temperaturen knappast under 20 plusgrader. Normal svensk sensommartemperatur. Kallt, enligt mina klasskamrater. Vilket oftast leder till ytterligare diskussioner om skillnader mellan våra länder.

Jag avslutar det här inlägget med en bild från en sushirestaurang som min vän Em-chan tog med mig till. Det var ett jättebra ställe, och jag älskade det här shinkansentåget som kom med det man beställt extra utöver det man kunde plocka från rullbandet! Här kommer det med våra efterrätter…

Sushi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *