Kettilsdotter

Stockholm, dag 1

Vad roligt jag och A har haft idag! Vi träffades kl 10, och då var det ju alldeles lagom att börja gå i affärer… Så det blev lite Drottninggatan och lite Gamla Stan. Blev riktigt imponerad av hur bra svenska A har lärt sig nu, det var jättestor skillnad mot förra året!

På eftermiddagen gick vi med den guidade turen i Livrustkammaren, ett museum som jag har velat besöka under många många år. Vilken tur jag har att A också är lika intresserad av historia som jag är! Det var rysligt intressant iallafall, och det pirrade i mig när jag såg alla de här gamla kläderna, rustningarna och sakerna som tillhört personer som jag läst så mycket om, skrivit uppsatser om, sett TV-dokumentärer om. Höjdpunkterna var nog Gustav II Adolfs häst Streiff, Karl XII:s kläder och hatt som han hade när han blev skjuten, Gustav III:s maskeradkläder, och samlingen med festkläder och kröningskläder. Jag skulle gärna besöka Livrustkammaren igen varenda gång jag är i Stockholm, och bara gå omkring där och titta på alla saker igen, vara i närheten av dem. Historien blir så mycket mer levande på muséer…

När vi var på väg tillbaka till våra vandrarhem gick vi förbi en gatuartist från Holland, så vi stannade och tittade lite. Han var kul, och skicklig dessutom.

Jag hade tänkt lägga mig tidigt, men nu när jag satt och packade mina två väskor inför morgondagen var det en av killarna på mitt rum som började prata, och prata, och prata. Han kommer från Frankrike, men jobbar just nu i Berlin. 28 år, funderar på att flytta till Stockholm om några månader för att lära sig språket. För några minuter sedan gick han ut för att leta upp någon bra klubb… Men jag ska sova. Imorgon blir jag uppe sent, och innan dess ska jag jobba och måste vara skärpt. Det blir en intessant dag!

Här kommer några bilder från idag.

Stockholm 2008-08-01

Stockholm 2008-08-01

Stockholm 2008-08-01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *